Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«Υδατοκαλλιέργεια» & «Μεταποίηση και Εμπορία»

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν τις διαδικασίες υπαγωγής πράξεων και καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους για τα μέτρα «Υδατοκαλλιέργεια» & «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013. 
Πρόκειται για τα ΦΕΚ 604 & 605 Β΄/ 5.3.12 η δημοσίευση των οποίων σημαίνει ουσιαστικά και την έναρξη της διαδικασίας υποβολής φακέλων.
Ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιουλίου 2012.
Σκοπός του μέτρου της υδατοκαλλιέργειας είναι: παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια παραδοσιακών υδρόβιων οργανισμών ή και νέων ειδών εμπορικής αξίας εδώδιμων και μη, όπως διακοσμητικά είδη ιχθύων, φύκια σπόγγοι καθώς και βάτραχοι.
Σκοπός του μέτρου της μεταποίησης και εμπορίας είναι: παραγωγικές επενδύσεις για μονάδες παραγωγής μεταποιημένων ή μη, αλιευτικών προϊόντων
Το ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται έως 60% για την δράση Υδατοκαλλιέργεια και έως 50% για την δράση Μεταποίηση και Εμπορία.
Η Ιδιωτική Συμμετοχή δύναται να αποτελείται από την ίδια Συμμετοχή και Τραπεζικό Δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση η ίδια Συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 5% του προϋπολογισμού του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες